Hrvatska radiotelevizija prenosi Svečano otvorenje Pulskog filmskog festivala

Zagreb, 10. srpnja 2019. – Hrvatska radiotelevizija u subotu 13. srpnja na Prvom programu (HRT - HTV1) izravno prenosi Svečano otvorenje Pulskog filmskog festivala.

Prošlo je 66 godina od 1954. godine kada je Marijan Rotar u Vespazijanovoj areni pokrenuo filmski festival koji se uz uspone i padove uspio održati sve do danas, pa je postao najdugovječniji nacionalni filmski festival na svijetu. Na otvaranju ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala predstavit će se ekipa najiščekivanijeg hrvatskog filma posljednjih godina - "Generala" redatelja Antuna Vrdoljaka, s Goranom Višnjićem u ulozi Ante Gotovine.

Tijekom osam festivalskih dana publika će u Areni moći pogledati 8 novih hrvatskih filmova, a poslije njih slijedi "Popularni program" u kojem ih u Areni čekaju strani filmski hitovi. Osim njih, u Puli će biti prikazan i velik broj kratkih filmova, bogat međunarodni program, novi festivalski program "Kontrapunkt" namijenjen ostvarenjima koja unose novu estetiku u hrvatski film, te filmovi za mlade.

Kroz program otvaranja 66. Pulskog filmskog festivala vodit će vas Duško Ćurlić i Ivan Vukušić. Redateljica prijenosa je Mirena Stijačić, a urednica Koraljka Kirinčić.

Prijenos Svečanog otvorenja Pulskog filmskog festivala gledajte u subotu 13. srpnja na Prvom programu (HRT - HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 21 sat i 45 minuta.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr