Kiša i pljuskovi diljem zemlje

Uz lokalne pljuskove koji će sljedeće noći biti češći na kopnu, a krajem sutrašnjeg dana i u noći na srijedu na Jadranu i u područjima uz njega, osvježenje će se postupno osjetiti i na moru.

Naime, sa sporim premještanjem ovog frontalnog poremećaja preko Hrvatske atmosfera će i dalje biti nestabilna uz postupno pritjecanje hladnijeg zraka.

Stoga će u utorak u istočnim krajevima biti promjenljivo, osobito u prvom dijelu dana kada će kiša i pljuskovi biti češći. Poslijepodne, osobito u Baranji, djelomice sunčano i uglavnom bez kiše, dok su pljuskovi i dalje mogući u Posavini. Poslijepodnevna temperatura između 24 i 26 stupnjeva.

Slična temperatura bit će i u središnjim krajevima. U noći i ujutro mjestimice kiša te pljuskovi i grmljavina, a zatim, osobito u sjevernim krajevima, sunčanije i uglavnom suho. Kiša će poslijepodne biti češća na karlovačkom i sisačkom području.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Obilnija kiša te izraženiji pljuskovi izgledniji su krajem dana i u noći na srijedu.

Bit će svježije nego u ponedjeljak. Uz obalu će ujutro puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju jugozapadni i zapadni vjetar. U noći na srijedu bura će ponovno jačati.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo, poslijepodne te osobito navečer i u noći na srijedu uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Mogući su izraženiji pljuskovi uz obilnije oborine. Vjetar jugozapadni i zapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. More danju malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 27 do 29 stupnjeva.

Na krajnjem jugu veći dio dana bez kiše uz barem djelomice sunčano vrijeme. Prema večeri raste vjerojatnost za kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Poslijepodnevna temperatura oko 29 ili 30 stupnjeva.

U srijedu kiše će još biti uglavnom u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije uz relativno svježe vrijeme. U četvrtak sunčanije i toplije, a u petak ponovno raste vjerojatnost za lokalne pljuskove.

Na Jadranu u srijedu oborine još mogu biti obilnije, osobito u Dalmaciji. Od četvrtka smirivanje vremena uz pretežno ili djelomice sunčano i ponovno toplije.  U srijedu će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će u četvrtak oslabjeti i u petak okrenuti na slab jugozapadni i zapadni vjetar.

S prolaskom hladne fronte nad naše će krajeve sljedeća dva dana još pritjecati sve hladniji zrak. Zatim ponovno toplije, ali ipak ne kao prošli tjedan.