Na kopnu moguća kiša, a na moru sunčano i vruće

Sutra na kopnu još malo manje toplo. Pritom i promjenljivije uz moguću mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu. A na moru i dalje većinom sunčano i vruće.

Pogled na sinoptičku kartu otkriva kako se situacija neće znatnije promijeniti u odnosu na danas. Još uvijek će zbog ove hladne fronte u kontinentalnim područjima biti nestabilno uz dotok manje toplog i vlažnog zraka. A prema jugu stabilnije.

Na istoku zemlje četvrtak će biti djelomice sunčan. Povremeno će biti umjerene pa i povećane naoblake te mjestimične kiše i grmljavine. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar i bit će manje toplo nego danas - najviša temperatura bit će od 26 do 29°C.

U središnjim krajevima danju podjednako toplo kao na istoku. Ujutro pak najniža temperatura između 16 i 20°C. I tu će biti promjenljive naoblake, posebice u prvome dijelu dana, a poslijepodne su izgledna dulja sunčana razdoblja. Ponegdje pritom kiša u noći i prijepodne, a u drugome dijelu dana može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Na njih treba računati i u Gorskome kotaru te u unutrašnjosti Istre, a pokojeg pljuska može biti i drugdje. Puhat će sjeveroistočnjak u gorju, a na moru bura, podno Velebita ponegdje jaka s olujnim udarima, posebice u noći i ujutro. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28°C u gorju te između 30 i 32°C stupnja u Istri i Hrvatskom primorju.

U Dalmaciji i dalje vruće s temperaturom od 32 do 35°C. Pritom će biti sunčano, uglavnom u Zagori uz mogućnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu, koji lokalno mogu biti izraženiji. Nakon jutarnje bure vjetar će danju okrenuti na jugozapadni i zapadni, uglavnom na otvorenome moru na sjeverozapadni.

Slično i na krajnjem jugu Hrvatske. More ondje, kao i drugdje na Jadranu, uglavnom malo, ponegdje i umjereno valovito. Dan će biti obilježen suncem i vrućinom, a samo ponegdje može biti ponekog pljuska, i to većinom u dolini Neretve.

U petak i subotu ponovno sunčanije uz sve manje izgleda za lokalne pljuskove. Temperatura će zraka opet porasti pa će biti vruće. A nedjelja, čini se, donosi nestabilnije i promjenljivije vrijeme uz povećanu vjerojatnost za kišu i grmljavinu.

U subotu će na kopnu zapuhati jugozapadnjak. A na Jadranu će okrenuti na jugo, najprije na sjevernom dijelu, zatim u nedjelju i drugdje. Prije toga, još će biti jutarnje bure i poslijepodnevnog zapadnjaka i jugozapadnjaka.

Uz to i dalje će prevladavati sunčano te će biti vruće, posebice u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu u nedjelju može biti kiše te lokalnih neverina.