Premijerno na HRT-u dokumentarna serija “Točka na A - suvremena hrvatska arhitektura”

Zagreb, 26. lipnja 2019. – Hrvatska radiotelevizija od nedjelje, 30. lipnja na Prvom programu (HRT - HTV1) prikazuje premijernu dokumentarnu seriju “Točka na A - suvremena hrvatska arhitektura”.
Udruženje hrvatskih arhitekata godišnje nominira i nagrađuje najuspješnija ostvarenja hrvatske arhitekture, koja su se prema mišljenju struke izdvojila kvalitetom promišljanja i izvedbe. Riječ je o tradiciji koja je počela još 1959. godine i traje do danas. Nagrade se dodjeljuju u nekoliko kategorija i nominirana djela razlikuju se volumenom i društvenom namjenom, ali im je svima zajednički - kreativni duh koji promišlja i oblikuje prostor u kojem živimo. Ova zanimljiva serija odvest će vas na putovanje Hrvatskom gdje ćete upoznati hrvatske arhitekte čija djela obilježavaju našu suvremenost.
U prvoj od 12 epizoda bit će predstavljena tri arhitektonska djela nominirana za Nagradu "Viktor Kovačić" u kategoriji najuspješnijih ostvarenja na području arhitekture u 2014. godini - Histria Aromatica, smještena povrh brda Pižanovac, plaža Monte mulini u Rovinju te škola i vrtić Odgojno-obrazovnog kompleksa Kajzerica. Autori serije su Nikola Škarić, Vedran Duplančić i Sabina Sabljić, a redatelj i snimatelj je Željko Sarić.
Prvu epizodu dokumentarne serije “Točka na A - suvremena hrvatska arhitektura” gledajte u nedjelju 30. lipnja na Prvom programu u 20 sati i 5 minuta.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr