Utorak: Obilje sunca i vrućina

Vrućina će sljedećih dana obilježiti vremenske prilike. Još mjestimice može biti ponekog pljuska u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Bit će toplije, a ujutro ponegdje može biti magle. Jutarnja temperatura između 18 i 20, a najviša dnevna od 28 do 30.

U središnjim krajevima pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uz prolazno više oblaka nije isključena mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Poslijepodnevna temperatura oko 30 stupnjeva.

Malo kiše ili poneki pljusak moguć je i u gorskim krajevima, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano. Vjetar će biti slab, uz obalu će ujutro puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom. Bit će toplije uz najvišu temperaturu u gorju između 25 i 29, na Jadranu od 30 do 33.

Vruće će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz temperaturu od 31 do 34, međutim i noć će biti topla, osobito na moru. Prevladavat će sunčano, ujutro uz slabu do umjerenu buru, danju sjeverozapadnjak, pa će more biti malo do umjereno valovito.

Na južnom Jadranu pretežno sunčano i vruće. Ujutro će uz obalu puhati bura, danju sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 21 do 24, a najviša dnevna od 30 do 33.

Vrhunac topline očekuje se u četvrtak, kada bi se temperatura mogla približiti i vrijednostima od 35 stupnjeva. U noći s četvrtka na petak postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove.

Od petka malo manje vruće. I na Jadranu će biti pretežno sunčano i vruće, uz temperaturu nerijetko oko 35 stupnjeva. I noći će biti tople i vrlo tople, što nekima zasigurno neće biti ugodno. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak.