Pretežno sunčano, vjetar slab

Danas je na Jadranu bilo većinom sunčano i vruće, što su mnogi iskoristili za osvježenje u moru čija je temperatura uglavnom od 23 do 26 stupnjava.

I na kopnu je bilo dosta sunčanog i vrlo toplog, ponegdje i vrućeg vremena, ali je zbog umjerenog i jakog razvoja oblaka mjestimice bilo pljuskova i grmljavine, koji su ponegdje bili i izraženiji. Prema sinoptičkoj karti, i sutra ćemo biti u polju izjednačenog i malo povišenog tlaka zraka, ali zbog dosta vlage u zraku atmosfera neće biti posve stabilna.

Sutra će u istočnim krajevima prevladavati sunčano i vruće. Sredinom dana i poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna između 30 i 32 stupnja. I u središnjim krajevima slično - pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, a poslijepodne će ponegdje biti pljuskova i grmljavine. Temperatura zraka malo niža nego na istoku.

U gorskim krajevima i unutrašnjosti Istre uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno može biti lokalnih pljuskova. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Jutarna temperatura od 15 do 17, uz obalu između 20 i 23. Najviša dnevna od 25 do 28, na moru između 29 i 31. Na srednjem Jadranu sunčano i vruće, a u unutrašnjosti Dalmacije sredinom dana i poslijepodne mjestimice mala do umjeren naoblaka, ali uglavnom bez kiše.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a more mirno ili malo valovito. Jutarnja temperatura od 15 do 19, na moru između 21 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 28 do 32. I na južnom Jadranu obilje sunčanog i vrlo toplog vremena uz umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu, a temperatura mora uglavnom od 23 do 26 stupnjeva. Za vikend u unutrašnjosti nestabilno pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, uz pad temperature zraka. Ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji.

U ponedjeljak sunčanije i malo toplije, a malo kiše još može biti uglavnom na istoku. Prolazno će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu za vikend djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka ponegdje će biti pljuskova i grmljavine, osobito u nedjelju. U ponedjeljak ponovno pretežno sunčano, a nestabilno još samo na krajnjem jugu.

U subotu će puhati slabo do umjereno jugo, zatim sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu prolazno bura. I za kraj napomenimo da nam sutra i službeno počinje ljeto, i to u 17 sati i 54 minute.