Sunčano i u većini krajeva vruće

I danas poslijepodne nad kopnom je bilo jačih razvoja oblaka s pljuskovima i grmljavinom, a onaj iz unutrašnjosti Istre zahvatio je i grad Rijeku i okolicu.
No večeras će se duž većeg dijela naše obale moći vidjeti lijepi prizori zalaska sunca.

Isto kao i sutra, kada će na Jadranu biti sunčano, većinom bez oblaka, osim možda na riječkom području gdje još postoji mala mogućnost popodnevnog pljuska.

U polju srednjeg tlaka zraka atmosfera će nad kopnom i sutra biti nestabilna, premda je vjerojatnost pljuskova malo manja nego danas.

Unatoč tomu u istočnim krajevima i u četvrtak još treba računati na dnevni razvoj oblaka i osobito poslijepodne mjestimične pljuskove s grmljavinom.

A ujutro će mjestimice biti i magle. Vjetar slab, a najviša temperatura oko 29 stupnjeva.

Uz pretežno sunčano vrijeme u središnjim će krajevima najviša temperatura sutra biti oko 31 stupanj. Ujutro je mjestimice moguća magla, a poslijepodne uz razvoj oblaka u sjevernim predjelima pokoji pljusak. Vjetar uglavnom slab jugozapadni.

Na zapadu zemlje prevladavat će sunčano, na sjevernom Jadranu i vedro. Ujutro u Lici ponegdje magla. A u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, no vjerojatnost razvoja oblaka manja je nego danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na otvorenom sjevernom Jadranu i jugo uz većiniom malo valovito more.

U Dalmaciji sutra sunčano, duž obale i vedro, od sredine dana uz slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. U prvom dijelu dana more mirno, a zatim malo valovito. Najniža temperatura od 14 u unutrašnjosti Dalmacije do 22 na obali, a najviša dnevna oko 31.

I na južnom Jadranu sunčano i vruće uz vjetar s mora u drugom dijelu dana, a u početku tiho uz mirno more. Najviša dnevna temperatura, između 29 i 31 stupanj, očekuje se sredinom dana.

U petak u unutrašnjosti dosta sunca, a lokalni popodnevni pljuskovi mogući su na sjeveru i istoku. Zatim ponovno nestabilnije, često uz pljuskove i grmljavinu koji mogu biti i izraženiji, a temperatura će se sniziti. Uz podosta oblaka i sjeveroistočni vjetar, u nedjelju će biti najmanje toplo.

Na Jadranu u petak sunčano i vruće, a zatim prolazno nestabilnije i uz nižu dnevnu temperaturu, pogotovo u nedjelju. Mjestimične kiše, pljuskova i grmljavine najviše će biti potkraj subote i u prvom dijelu nedjelje.

Jugozapadni vjetar okrenut će na jugo, a u nedjelju će zapuhati bura i sjeverozapadnjak.

Onima koji će u prvim danima produljenog vikenda uživati na otvorenom preporučuje se zaštita od sunca, osobito na moru, a na kopnu i kišobran za svaki slučaj. U subotu i nedjelju pak manje će se uživati u vremenu zbog češće pojave pljuskova i grmljavine te niže temperature. No promjena vremena srećom neće biti dugotrajna.