HRT prenosi Svečano otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Zagreb, 12. lipnja 2019. – Hrvatska radiotelevizija u subotu 15. lipnja na Trećem programu (HRT - HTV3) prenosi Svečano otvaranje 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Ovogodišnji festival održava se od 15. do 29. lipnja, a organiziran je u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Hrvatskoj, te će ga otvoriti poljsko kazalište Baj Pomorski iz Toruna predstavom ‘Knjiga o džungli’. Podizanjem festivalske zastave na ljetnoj pozornici, u renesansnom ‘dvorištu’ katedrale svetog Jakova i izvedbom klasičnog komada ‘Knjiga o džungli’ započet će još jedna lijepa priča o festivalu koji traje već gotovo šest desetljeća, a upravo su dio stranica njegove povijesti ispisali Poljaci pa ne treba čuditi što se ponovno vraćaju na pozornice Krešimirovog grada.

Nakon što poljsko kazalište Baj Pomorski iz Toruna otvori Festival predstavom na ljetnoj pozornici 15. lipnja, samo dan kasnije, u nedjelju, u Galeriji svetog Krševana na Gorici bit će otvorena izložba ‘Suvremena poljska grafika djeci Šibenika’. Prijenos svečanog otvorenja ujedno je poziv u dječji grad Šibenik u kojem će od 15. do 29. lipnja nastupiti mnogobrojni umjetnici s namjerom da razvesele sve malene i njihove odrasle. Redatelj prijenosa je Tvrtko Grgić, a urednica Jelena Milošević.

Prijenos Svečanog otvaranja 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku gledajte u subotu 15. lipnja na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije u 21 sat.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr