Na HTV3 antologijska tv-serija u 8 epizoda "Inspektor Vinko"

Zagreb, 20. svibnja 2019. – HRT je za prikazivanje na svom Trećem programu (HTV3) u iduća dva tjedna (od ponedjeljka do četvrtka) u 20:05 sati, izabrao novi biser iz bogate arhive antologije dramskog programa HTV-a: popularnu tv-seriju "Inspektor Vinko" iz 1984., u kojoj naslovnu ulogu tumači Ivica Vidović.

"Uz seriju „Inspektor Vinko“ prisjetit ćemo se velikog filmskog scenografa, slikara i svestranog umjetnika koji je pisao i scenarije za serije i filmove Željka Senečića, a također filmskog i televizijskog doajena redatelja Kreše Golika, koji je za ovu popularnu seriju osamdesetih izabrao glumca Ivicu Vidovića, kao inspektora općine za ispitivanje porijekla imovine, te ćemo svjedočiti dobrohotnosti malog čovjeka, socijalnim razlikama i danas živom i aktualnom humoru ove serije", najavila je urednica antologije dramskog programa Maja Gregl.

U glavnim su ulogama Ivica Vidović (inspektor Vinko), Zoja Odak (Blanka), Marija Kohn, Relja Bašić, Franjo Majetić, Božidar Orešković, Rade Špicmiler, Branka Strmac, Mustafa Nadarević, Perica Martinović, Lela Margitić, Jagoda Antunac i Smiljka Bencet.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr