Središnji predizborni skup HDZ-a

HDZ je u subotu u Zagrebu održao središnji predizborni skup na kojemu su, pred tisućama pristaša, uz čelne ljude i kandidate stranke na europskim izborima, govorili i kandidat pučana za novog šefa Europske komisije Manfred Weber te njemačka kancelarka Angela Merkel.

U prepunoj dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović osim njih govorili su i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  i nositelj HDZ-ove liste za europske izbore Karlo Ressler.

U svom govoru Plenković se prisjetio i prvog predsjednika Franje Tuđmana te zahvalio svim braniteljima i generalima na dolasku i pozdravio sve koji su taj dan posjetili Bleiburg.

Ovi izbori pokazat će kako je HDZ najjači kada je samostalan, poručio je Plenković.

- Kad odvažno i hrabro izlazi na izbore bez koalicija i bira svoje zastupnika za parlament , je li to najbolji put za HDZ?, upitao je Plenković sve u dvorani i dobio pljesak.

Jedini je ovo predizborni skup na kojem je njemačka kancelarka Merkel sudjelovala izvan Njemačke. Podsjetila je da je Europa projekt mira i slobode.

- Biti ponosan na svoju zemlju, a izgrađivati Europu - nije u suprotnosti. Nacionalizam pokušava uništiti projekt Europe i protiv toga se moramo boriti, rekla je Merkel.

Weber je pozvao na odgovor nacionalistima.

- Obećajem da nećemo surađivati s njima u parlamentu. Oni neće biti dio većine Manfreda Webera, rekao je.

Okupljenima se obratio i prvi na listi HDZ-a.

- Idemo po još jednu uvjerljivu pobjedu jer sam uvjeren da zajedno možemo graditi i stvarati Hrvatsku za generacije, rekao je Ressler.