SDP: Interesi Hrvatske u Bruxellesu, a ne Bruxellesa u Hrvatskoj

U posljednji tjedan kampanje kandidati najjače oporbene strankeSDP-a krenuli su iz Dalmacije. U Zadru su poručili da će u EP poslati kandidate koji će zastupati interese Hrvatske u Bruxellesu, a ne interese Bruxellesa u Hrvatskoj.

Cilj im je osigurati građanima Hrvatske ravnopravan položaj s građanima EU-a, naglasio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Ponovio je kako neće odustati od plana za povećanje plaća i mirovina. Imamo europske cijene, a plaće su tri puta, a mirovine pet puta niže, rekao je.

Biljana Borzan, koja se bori za novi mandat, podsjetila je na svoj dosadašnji rad u EP. I dalje će se, kaže, zalagati za ravnopravnost potrošača, ravnopravni položaj naših poljoprivrednika s onima u Uniji i za veću iskoristivost europskih fondova. Inzistirat će na otvorenoj, tolerantnoj zemlji koja treba biti pravedna i optimistična.

Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste, iznimno je zadovoljan činjenicom što su se i otoci sve vidljiviji u europskoj agendi. "Europskim vijećem predsjedat će Hrvatska, zemlja koja ima 1 244 otoka, ali ih je 50-ak naseljeno sa 130 000 stanovnika, pa ćemo hrvatske otoke staviti na agendu hrvatskog predsjedanja, rekao je.