Roko: Budite uz nas, držite fige.

Pred nama je druga polufinalna večer Izbora za pjesmu Eurovizije. Za prolazak u završnicu spektakla u Tel Avivu u Izraelu bori se i naš Roko Blažević s pjesmom The Dream. Iz njegova tabora poručuju - spremni smo!

Sve je spremno za večerašnji spektakl. No na probama u Tel Avivu nije baš sve išlo glatko. Nakon svih problema kojih smo imali, a imali smo ih tehničkih milijun i jedan, do samog nastupa borili smo se zadnjim atomima energije da sve bude OK i tek jučer navečer je baš sve profunkcioniralo,  kazao je Jacques Houdek, mentor i autor pjesme The Dream. Jučer je bilo fenomenalno. Plesali smo kao nikad, najbolje do sada i Roko je pjevao ufff … , nadovezao Diego Siqueira, jedan od plesača koji prate Roka na nastupu u Tel Avivu.

No i prije toga, Roko je osvojio simpatije. Taj glas, nastup, atmosfera koju su stvorili cijelim konceptom, krila i ostalo... Oduševljen sam!, iskren je bio Cain Dooper, fotograf i dizajner iz Australije.

ESC Fan Tv na svom YouTube kanalu nakon druge probe prenio je – Jako dobro, zadivljujuće, dapače. Nevjerojatan glas za nekog tko ima samo 19 godina! S druge strane, vrlo je scenski uvjerljiva priča – nešto poput prelaska iz pakla u raj... I iako se mislilo na početku da nema šanse za prolaz u finale, sada se pokazalo da je riječ o vrlo čvrstom kandidatu za finale.

Wiwibloggs je napisao - Hrvatska s Rokom ima velike izglede biti u finalu… Druga je proba vokalno polirana i Hrvatska je nastup koji se definitivno gleda u četvrtak!

I to na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom u 21 sat. Budite uz nas, držite fige. Mi ćemo sve dati od sebe kao i sinoć i evo nadamo se što boljem plasmanu i očekujem prolazak u finale,  poručio je svima u Hrvatskoj Roko iz Tel Aviva. A mentor Jacques je dodao: Samo da ste vi uz nas – sve možemo! Bravo Roko, bravo dečki... Ajmo...'Let's go Croatia!' 'Hrvatska, Hrvatska!'

Prije početka 2. polufinalne večeri Izbora za pjesmu Eurovizije 2019., u središnji Dnevnik HRT-a, iz arene Expo Tel Aviv, javio se Duško Ćurlić te otkrio da naš Roko svoj nastup čeka potpuno mirno za razliku od ostatka ekipe te da svi očekuju ulazak u finale.Službene stranice hrvatske delegacije pri Izboru za pjesmu Eurovizije: 
www.instagram.com/eurosong_hrt/ 
www.facebook.com/EurosongHRT/ 
www.hrt.hr/dora/ 

Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv