Roko nakon druge probe – čvrst kandidat za finale

Roko Blažević, hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu, s plesačima Endijem i Diegom - održao je i drugu probu uoči nastupa 16. svibnja u drugoj polufinalnoj večeri  64. Eurovizije, i još jednom iznenadio eurovizijsku kritiku.

Naime, nakon prve probe mediji  su pažnju usmjerili na Roka, a u delegaciji  potvrđuju kako je interes za intervjuima s Rokom, plesačima i Jacquesom iznimno velik: "U dva sata – Roko je i danas i u utorak (prva proba) imao sigurno po 20 - 30 intervjua, što kraćih, što dužih, od bloggera, novinara tiskanih medija do dakako društvenih mreža... Od Malte do evo talijanskih radio postaja i azerbajdžanske televizije!"


                                              Roko daje izjavu azerbejdžanskoj ekipi (Foto: HRT) 

ESC Fan Tv
na svom YouTube kanalu prenosi: "Jako dobro, zadivljujuće, dapače. Nevjerojatan glas za nekog tko ima samo 19 godina! S druge strane, vrlo je scenski uvjerljiva priča – nešto poput prelaska iz pakla u raj..I iako se mislilo na početku da nema šanse za prolaz u finale, sada se pokazalo  da je riječ o vrlo čvrstom kandidatu za finale."

Wiwibloggs
piše - Hrvatska s Rokom nevjerojatno izgleda kao kandidat za finale… Druga je proba vokalno polirana i Hrvatska je nastup koji se definitivno  gleda u četvrtak! Escxtra ističe - Rokova proba je bila izniman nastup s vokalima bez mane, koji prenosi snažne osjećaje.

Novinari i obožavatelji su i nakon ove probe imali prilike vidjeti i čuti Roka i plesače Endija i Diega uživo na konferenciji za medije, na kojoj je Roko priznao kako je zadovoljan drugom probom, više no s prvom, priznao kako se u slobodno vrijeme opušta uz video igrice, a Endi je nadodao: 'Osjećamo se izvrsno, osjećamo se kao da smo doma.Diego, plesač rodom iz Brazila, otkrio je kako govori tečno 6 jezika i nema problem s komunikacijom na Euroviziji. Govorim portugalski jer je to jezik moje majke, engleski, hrvatski jer živi u Hrvatskoj posljednjih 9 godina, španjolski, francuski i talijanski te nadodao kako bi volio naučiti i hebrejski – a neke riječi su ga naučile Niv i Aya (izraelske voditeljice zadužene za hrvatsku delegaciju, op.a.).Roko
je otkrio kako je tijekom boravka u Tel Avivu shvatio što se krije u krilima kao simbolika za njega: Pomislio sam kako smo svi mi barem jednom poželjeli letjeti, poželjeli smo imati krila – tko ih ne bi poželio? Svijet bi bio divan – i ako mislite da svijet ne može biti bajka, varate se. Može, i jednostavno je, svi ih imamo – a letjeti možemo samo uz pomoć ljubavi. Ljubav je ključ. The Dream nije ljubavna pjesma, ali jest pjesma o ljubavi. Samo u krugu ljudi oko nas – ako jedni druge mijenjamo na bolje, taj krug se širi, a svijet postaje ljepše mjesto.

Dream team  je stavljen na kušnju nakon što je zamoljen reći hrvatsku 'jezikolomku' - Riba ribi grize rep – a zatim i sličnu izraelsku verziju.. Roko je i zapjevao na zamolbu voditeljice intervjua s Dream teamom - hit grupe ABBA  Winner takes it all.

Sedmi dan proba je završio još jednim uspjehom za hrvatsku delegaciju, a eurovizijski obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji dan - Orange carpet koji je u narančastoj boji s obzirom na to da je pokrovitelj Izbora za pjesmu Eurovizije - My Heritage, a po njemu će prošetati delegacije iz 41 zemlje.

Službene stranice hrvatske delegacije pri Izboru za pjesmu Eurovizije:
www.instagram.com/eurosong_hrt/
www.facebook.com/EurosongHRT/
www.hrt.hr/dora/

Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv