Roko otvorio ''Dane Hrvatske u Tel Avivu'!

Tel Aviv, 10. svibnja 2019. – Predstavnik Hrvatske na Izboru za pjesmu Eurovizije Roko Blažević otvorio je manifestaciju ''Dani Hrvatske'' i  zapjevao u Hashmonaim Country Clubu, koji je u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske organizirao taj kulturno-sportski događaj koji traje do 18. svibnja.Željeli smo pokazati i Roku i našem izaslanstvu  da su Izraelci jako topli, i da se pripremi za svoje veliko natjecanje i ovdje s nama i našim domaćinima. Sretni smo, naravno, što smo imali ovu priliku - predstaviti Roka i predstaviti Hrvatsku našim domaćinima, a s obzirom na jako veliki odaziv i izvrsne reakcije -  mislim da možemo biti zadovoljni,  istaknula je na otvorenju za HRT veleposlanica Hrvatske u Izraelu mr. sc. Vesela Mrđen Korać.Uistinu sam sretan kada vidim kako imamo podršku i domaćina, a posebno zahvaljujem kolegama iz delegacija koje su došle na naše druženje. Posebna radost mi je vidjeti najmlađe kako uživaju u našim pjesmama.. Jer i 'The Dream' upravo govori o tome kako je ta iskrena ljubav, i neprijetvornost koju imaju upravo najmlađi, djeca, kao naši anđeli – pravi put za sve nas..'' – ističe Roko.

Naime, ovoj su se manifestaciji odazvali i eurovizijski predstavnici i delegacija Slovenije, par Zala Kralj i Gašper Šantl te grupa D-mol i delegacija Crne Gore (koji nastupaju 14. svibnja) te Tamara Todevska uz članove delegacije Sjeverne Makedonije, delegacija iz Albanije uz predstavnicu Jonidu Maliqui, te članovi delegacije Malte.Gromoglasan pljesak osvojio je i brazilsko-hrvatski plesač Diego – pokazavši tek djelić onoga što se skriva ispod njegovih zlatnih krila.

Prisutne je pozdravio i direktor Hashmoniam Country Cluba - Shimon Ben Eli, koji se u znak podrške Hrvatskoj odjenuo u dres s brojem 10 našeg nogometnog maga Luke Modrića, a uvodni je govor održao i hrvatsko-izraelska nogometna-tv zvijezda Giovanni Rosso, koji će se družiti s posjetiteljima 12. svibnja, a dan nakon hrvatska košarkaška zvijezda Nikola Vujčić.

Manifestaciju su podržali i svi predstavnici veleposlanstva Hrvatske u Izraelu, Marina Šutalo, Lada Ćurković, Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) kao i hrvatska delegacija najpoznatija pod nazivom Dream team – koja već sutra (11. svibnja) od jutra prolazi drugu probu pred nastup koji Roka čeka 16. svibnja na grandioznoj pozornici 64. Izbora za pjesmu Eurovizije, uz izravan prijenos na HTV1 u 21 sat.

Službene stranice hrvatske delegacije pri Izboru za pjesmu Eurovizije:
www.instagram.com/eurosong_hrt/
www.facebook.com/EurosongHRT/
www.hrt.hr/dora/

Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv