Rokova prva proba oduševila eurovizijske novinare – Dream team zadovoljno nastavlja s pripremama za 16. svibnja

 
Tel Aviv, 8. svibnja 2019. – Hrvatski 'Dream team', nakon što je kao posljednja delegacija, sletio 6. svibnja u kasnim večernjim satima u Tel Aviv, već sljedeće je jutro bio u Expo centru – a na grandioznoj eurovizijskoj pozornici u Paviljonu 2 – Roko je održao svoju prvu eurovizijsku probu, koja je oduševila i eurovizijske novinare.  
 
Službena eurovizijska web stranica 'eurovision.tv' prikazala je isječak s probe, na kojoj je vidljivo kako je Rokov nastup obojan u 'zlatno', te da je dodatno plesačko pojačanje u funkciji Rokovih anđela čuvara. 
 
Šefica hrvatske Delegacije Elizabeth Homsi zadovoljna je odrađenom prvom probom – „Prva proba pokazala je da Hrvatska ima jaku i razrađenu koncepciju nastupa. Upravo ono čemu smo težili i u mjesec i pol dana pripremali s produkcijom Euroosnga ne bi li do 16.5. ostvarili finalno izrežirani nastup koji prati dramaturgiju poruke pjesme „The Dream“. Roko i plesači odradili su odličan posao, osvjestili prostor u kojem se nalaze i definirali nove momente na sceni koje će fiksirati već za 2.probu koja nam je na rasporedu u subotu u 10 sati“. 
 
Novinari koji su pratili probu uživo u Press centru spontano su ustali i zapljeskali uz ovacije – ''To ne radimo često, znajte, tako da Hrvatska – ovo vam je veliki kompliment za Roka!'' u svojoj video recenziji je istaknuo Euroxx, koji Rokov glas smatraju najboljim vokalom na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije, te predviđaju ulaz u finale. 
 
Roko ističe kako treme nema, no uzbuđenje prvim nastupom na eurovizijskoj pozornici je bilo opravdano prvom probom: ''Obzirom da mi anđeli simbolično 'vraćaju' krila na eurovizijskoj pozornici, to se logično i smisleno nadovezuje i kao krunidba mog prvog eurovizijskog nastupa.. Hoće li nam se nastup 'pozlatiti' – ne znamo, no u to vjerujemo kao Delegacija.'' 
 
U četiri dana, 35 zemalja održalo je svoje prve probe, koje Hrvatska nastavlja već u subotu, a Roko nastupa premijerno na eurovizijskoj pozornici 16. svibnja u prijenosu uživo iz Tel Aviva na HTV 1 u 21 sat.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr