Kolakušić: Izrezati karcinom korupcije koji je napao hrvatsko društvo

Nositelj nezavisne liste za Europski parlament Mislav Kolakušić poručio je u Rijeci kako se građanima mora vratiti dostojanstvo te "izrezati karcinom koji je napao hrvatsko društvo, a to je korupcija koja izjeda svaki dio društva - od pravosuđa, školstva do zdravstva". 

Kolakušić je naveo da građani moraju shvatiti da su ovo glavni izbori, jer, kako je rekao, "ne možemo mijenjati Hrvatsku ako nemamo svog predstavnika u Europskom parlamentu".

- Vrijeme je da od slabog i nejakog naroda ponovno postanemo snažan i moćan, ustvrdio je.

Samo zastupnik u EU parlamentu je, ističe, pravi veleposlanik, "jer komunicira s drugima cijelo vrijeme i ima pristup svim dokumentima u sastavu Europskog parlamenta, a danas su veleposlaničke funkcije postale protokolarne".

- Ja ću preuzeti poziciju ministra pravosuđa i policije i bit ću volonter premijer, kazao je.

Ustvrdio je i da je potrebna jeftinija država te da se to može postići vrlo brzo, ukidanjem "na prvom zasjedanju Sabora deset ministarstava, parafiskalnih nameta i financiranja općina ali ne i izravnim ukidanjem samih općina te zabrane u potpunosti bilo kakvog financiranja stranaka i njihovih satelita iz državnog i lokalnog proračuna".

Na novinarsku opasku kako misli vjerojatno na izbore za Hrvatski sabor, jer je u tijeku kampanja za izbore za Europski parlament, Kolakušić je potvrdio, dodajući: "Govorim o europskim, lokalnim, predsjedničkim, parlamentarnim, to su sve izbori na kojima građani moraju donijeti promjene. Ovo je samo kvalifikacijska utakmica".

Politička stranka Akcija mladih istaknula svoju podršku Kolakušićevoj nezavisnoj listi.