HNS predstavio listu: Iza naših kandidata stoje mjerljivi rezultati

Hrvatska narodna stranka liberalni demokrati (HNS) predstavila je listu i program za izbore za Europski parlament, istaknuvši da iza njihovih kandidata koji zastupaju sve dijelove Hrvatske i sve skupine, stoje konkretni i mjerljivi rezultati.

Nositelj liste međimurski župan Matija Posavec kazao je da se dvije trećine hrvatskih zakona donosi u Europskom parlamentu te da će HNS-ovi kandidati zastupati u njemu hrvatske interese kao što će u Hrvatsku donijeti europske vrijednosti.

Kritizirao je dosadašnje vlasti da su premalo uzele od EU tj. da su realizirale samo 26 posto, a ugovorile oko 62 posto od mogućih 10,7 milijardi euro kohezijskih sredstava, te se zauzeo da taj odnos u sljedećem razdoblju bude znatno veći.

U programu su istaknuli gospodarski rast koji temelje na novoj paradigmi znanstvenog napretka, tehnološkim inovacijama, te na znatno većoj ulozi obrazovanja i kreativnih industrija.

Na pitanje o anketama prema kojima HNS za sada nema ni jednog kandidata koji ima izgleda za ulazak u Europski parlament, Posavec je kazao da će na to radije odgovoriti dan nakon izbora, no uvjeren je kako će im izbori donijeti ulazak u EP.