Treća sezona serije „Fargo“ od 4. svibnja premijerno na HRT-u

Zagreb, 3. svibnja  2019. – Hrvatska radiotelevizija od subote 4. svibnja na Drugom programu premijerno prikazuje 3. sezonu „Farga“, antologijske američke crnohumorno-kriminalističke serije, autora Noe Hawlea. Svaka sezona Farga priča je za sebe i pripovijeda o zasebnoj skupini likova koji žive u različitim sredinama, ali ih povezuje svemir koji dijele.

Radnja treće sezone smještena je između prosinca 2010. i ožujka 2011., u tri grada u Minnesoti: St. Cloud, Eden Valley i Eden Prairie, i jedina je sezona u kojoj se ne pojavljuje u naslovu spomenuti Fargo u Sjevernoj Dakoti. Prati život para Raya Stussyja (Ewan McGregor) i Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), koji se nakon neuspjele pljačke Rayevog brata Emmita (također ga glumi McGregor) upletu u dvostruko ubojstvo. Jedna od žrtava je starac tajanstvene prošlosti čija je pokćerka Gloria Burgle (Carrie Coon) policajka. Emmit u međuvremenu pokušava raskinuti veze sa sumnjivom organizacijom od koje je lani pozajmio novac, ali oni pošalju predstavnika V. M. Vargu (David Thewlis) da u djelo provede njihov plan.

Tri sezone serije „Fargo“ ukupno su osvojile 55 nagrada i 202 nominacije. Za 3. sezonu spomenut ćemo najzvučnije: Zlatni globus za najboljeg glumca E. McGregor na 75. dodjeli i nominacije u dvije kategorije; šest nominacija za Prime Time Emmy; 8. dodjela televizijskih nagrada Critics' Choice - najbolji glumac u filmu/kratkoj seriji - Ewan McGregor itd. U glavnim su ulogama Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis i Goran Bogdan.

Prvu epizodu treće sezone serije „Fargo“ gledajte u subotu na Drugom programu Hrvatske televizije u 23 sata i 40 minuta.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr