Programe predstavili SDP, HSLS te RF i SRP

Nastavlja se kampanja za izbore za Europski parlament. Kandidati i danas predstavljaju svoje programe diljem Hrvatske.

U Puli je održana izvještajno-tematska konvencija Gradskog odbora SDP-a. 

- Ravnopravnost i rame uz rame naš je slogan, želimo mijenjati Europsku uniju i ne želimo iznevjeriti građane Hrvatske koji nas trebaju, rekao je Tonino Picula i naglasio zašto bi građani 26. svibnja trebali podržati listu pod rednim brojem 28.

- Riječ je prije svega o vrijednostima koje SDP zastupa, a oni se podudaraju sa temeljnim vrijednostima Europske unije zbog kojih je ona postala najuspješniji politički projekt u povijesti. Da bi se taj program i te vrijednosti mogle realizirati potrebni su ljudi. Naša lista od 12 kolegica i kolega su upravo ljudi koji imaju sektorska znanja. Oni imaju jasan svjetonazorski profil. Riječ je o ljudima koji imaju iskustva i u lokalnoj samoupravi, istaknuo je Picula.Kandidati HSLS-a za Europski parlament, predvođeni prvom s liste, doktoricom znanosti Sašom Poljanec Borić, održali su skup u Splitu. Prvi put nakon dugo vremena stranka Hrvatskog proljeća, poručili su, izlazi samostalno na izbore, što smatraju velikim uspjehom.

- Ovo je jaka lista novi ljudi, stari HSLS novi ljudi. Idemo jako moramo zaštiti liberalizam u Hrvatskoj moramo zaštiti europsku uniju od komesara lijevih i desnih, moramo se držati našeg puta udaljiti od ortačkog kapitalizma zato jer pogoduje ortacima a ne poduzetnicima i vratiti vjeru u uspjeh Hrvatske, rekla je Poljanec Borić.  U Kaštel Sućurcu svoj program za Europske izbore predstavili su kandidati sa zajedničke liste Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske. Na ovakvim tribinama u većim gradovima pozivaju građane da u što većem broju izađu na izbore. Smatraju da jedino na taj način može doći do promjena.

- Ukratko ćemo predstaviti naše programe oni su dosta protestni, želimo upozoriti na sve ono što u EU ne valja, a smatramo da je unija napravljena po mjeri financijske i koruptivne elite i da ne vodi dovoljno računa o ljudima koji žive od svog rada, poručila je Vesna Konigsknecht, Socijalistička radnička partija Hrvatske.