Kandidati za Europski parlament predstavljali programe

Nastavlja se kampanja za izbore za Europski parlament. Kandidati i danas predstavljaju svoje programe diljem Hrvatske.

SDSS je predstavio svoj izborni program i službeno započeo kampanju pod sloganom "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj". Žele, poručuju, Srbe uzdignute glave, a borit će se protiv onih koji ugrožavaju Europu, a time i Hrvatsku.

- Želimo doprinijeti tome da ni Europa ni Hrvatska ne stradaju od ultranacionalizma, ultraklerikalizma, od najcrnjih i najnazadnijih politika koje ovoga trenutka sebe nude kao izlaz za Europu i kao spas za Hrvatsku, rekao je Milorad Pupovac, 1. na kandidacijskoj listi SDSS-a.

Dio HDZ-ovih kandidata obišao je gradilište na Istarskom ipsilonu. Dubravka Šuica poručila je da će se boriti protiv Europe u dvije brzine.

- Želimo da Hrvatska što prije uđe u schengenski prostor, da također zadovolji kriterije za eurozonu i da građani Hrvatske uživaju jednaka prava kao svi ostali građani Europske unije, to se odnosi naravno i ovdje na Istru, građane Istre zato danas i jesmo posjetili ovo veliko gradilište jer želimo da i prometno Hrvatska bude dobro povezana, kazala je Dubravka Šuica, 2. na kandidacijskoj listi HDZ-a.

Drugi dio HDZ-ovih kandidata posjetio je obnovljenu rodnu kuću Petra Preradovića u Grabrovnici.

Neovisni za Hrvatsku iz Šibenika su poručili da nisu za instant rješenja i ujedinjavanja. Njihova je prednost, kažu, što nisu poput stranaka koje su sklone ulaziti u različite saveze kao produljene ruke velikih politika.

- Težimo da među sobom postanemo jači da pokažemo da se Hrvatska doista može promijeniti. Znači ne nastaviti s istim načinom znači raditi ko do sada nego da se Hrvatska može mijenjati i ono što će biti naš slogan evo to mogu reći za euro parlamentarne izbore upravo govori to: Vrijeme je za Hrvatsku, rekla je Bruna Esih, 1. na kandidacijskoj listi Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava.

Ispred zgrade Vlade politička platforma Možemo podržala je referendumsku inicijativu "67 je previše". Poručili su da je mirovinska reforma neosjetljiva i nepravedna, dok su povlaštene mirovine za bivše saborske zastupnike povećane na 10 tisuća kuna.

- Ta ista vlada koja je to napravila prije dvije godine, prije godinu dana produžava radni vijek za sve one radnike kojima je prosječna mirovina čak 4 puta niža od povlaštene mirovine za saborske zastupnike, smatram da je to duboko nepravedno, rekao je Tomislav Tomašević, 1. na kandidacijskoj listi Možemo! - Politička platforma Nova ljevica - ORaH.

U Brodsko-posavskoj županiji najveći je broj blokiranih obrtnika i OPG-ova - upozorili su Blokirani. Zbog ovršnog zakona u opasnosti je, rekli su, djedovina.

- Zalažemo se, kao prvo, da 600 eura ne može biti blokirano kao mjesečno primanje. Kao drugo, da se jedini dom nad glavom ne može izgubiti, kazala je Miriam Kervatin, 1. na kandidacijskoj listi udruge "Blokirani".
Preuzet će skrb za 10 siromašnih obitelji i pokriti troškove školovanja 10-tero djece.