Ressler: Lokalna i državna razina su povezane

Nositelj HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore Karlo Ressler, zajedno s ostalim kandidatima, obišao je istočni dio Zagreba kako bi poslali poruku snažne povezanosti lokalne i državne razine te pokazali da su europski izbori u konačnici lokalni, jer se na njima odlučuje kako će živjeti svi građani.

-
Vodit ćemo afirmativnu kampanju koja će biti usmjerena na konkretne i opipljive prednosti koje imaju hrvatski građani u svim dijelovima Hrvatske, najavio je Ressler na konferenciji za medije, pritom predstavivši prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Obilazak Zagreba kandidati su počeli u Sesvetama gdje su vidjeli europske projekte koji se trebaju realizirati u istočnom dijelu grada, poput denivelacije pružnih prijelaza, modernizacije željeznice i novih vlakova. 

Ressler je stavio poseban naglasak i na Znanstveno-učilišni kampus Borongaj za koji se planira proširenje s četiri na osam fakulteta, a projekt će se financirati isključivo sredstvima iz EU fondova. Naglasio je i da je diljem Hrvatske preko 1,2 milijarde kuna usmjereno na obnovu, izgradnju novih studentskih domova i izgradnju kampusa.

- Bitna je priča da nema razdvajanja nacionalne i gradske razine. Ne može se u ovakav projekt ići ako iza ne stoji Vlada koja je preko ministarstava povukla sredstva iz EU fondova, rekao je predsjednik gradskog HDZ-a Andrija Mikulić.