Ressler: HDZ-ovim projektima do novog razdoblja razvoja RH i EU

Nositelj HDZ-ove liste na europskim izborima Karlo Ressler poručio je iz Požege kako HDZ u kampanji konkretnim projektima želi građanima pokazati prednosti članstva u EU kako bi se pokrenulo novo razdoblje razvoja Hrvatske i Europe.

Ressler sa stranačkim kolegama boravi u Požeško-slavonskoj županiji, odakle je kao konkretan primjer HDZ-ove kampanje naveo europski projekt Zaželi" kroz koji je u Hrvatskoj zaposleno 5.000 žena koje pružaju potporu u 35.000 staračkih domaćinstava, među kojima je dio i na području ove županije.

- Konkretni rezultati su puno vidljiviji i jasniji našim članovima i svim građanima Hrvatske od velikih milijardi i milijuna. Želimo sveobuhvatno razgovarati i jasno potvrditi naše jasne vrijednosti, sve ono što smo postigli u proteklih 30 godina. Želimo vidjeti kako možemo Hrvatsku, Požeško-slavonsku županiju i Slavoniju pripremati za Europu, vrijeme je nove generacije, za velike tehnološke, gospodarske, ali i društvene promjene do kojih već danas dolazi, naglasio je Resler. Ustvrdio je kako za uspjeh i promjene potrebno znanje i predan rad. Danas moramo pokrenuti novo poglavlje razvoja Slavonije, razvoja Hrvatske, ali isto tako i razvoja Europe, rekao je Resler.

Biračima se kao HDZ-ov kandidat za mandat u Europskom parlamentu predstavio i Danijel Marušić, brodsko-posavski župan. Uvjeren da je na pobjedničkoj listi pozvao je birače da u što veće broju izađu na izbore te s budućim europarlamentarcima iskomuniciraju svoje stavove kako bi mogli biti predstavljeni u Europskom parlamentu.

- Rezultat toga trebali bi biti kvalitetni projekti koji će privući sredstva EU fondova, a u konačnici i otvorena nova radna mjesta koja će zadržati mlade u Slavoniji, kazao je.

Tijekom obilaska županije HDZ-ovi kandidati susreli su se s predstavnicima lokalnih vlasti i udruga u Pleternici, Lipiku, Požegi i Pakracu.