SDP predstavio projekt "Slavonija 2030"

Kad Slavonija uspije, cijela Hrvatska će uspjeti, poručio je u utorak predsjednik SDP-a Davor Bernardić, najavljujući plan njegove stranke "Slavonija 2030" za desetogodišnji razvoj Slavonije i Baranje.

SDP je priopćio kako su se na svečanom obilježavanju Dana Općine Babina Greda uz Bernadića okupili i SDP-ovi kandidati na skorašnjim izborima za Europski parlament Biljana Borzan, Tonino Piculom i Predrag Fred Matić, te glavni tajnik stranke Nikša Vukas.

Bernardić je izrazio uvjerenje da ovaj kraj može biti uspješan, ali i da može biti lokomotiva cijele Hrvatske.

Slavonija je danas opustošena i ona je test za Hrvatsku, jer kad Slavonija krene naprijed cijela Hrvatska će krenuti naprijed. Kad Slavonija uspije, cijela Hrvatska će uspjeti. Danas vam želim čestitati na optimizmu i nadi, na stvaranju perspektive, istaknuo je i dodao kako je ponosan što će uskoro moći predstaviti SDP-ov plan Slavonija 2030, plan za desetogodišnji razvoj Slavonije i Baranje.

U deset godina osigurati da Slavonija bude bogata, uspješna i naseljena SDP-ov je cilj, naglasio je Bernadić, u deset godina osigurati da Slavonija bude bogata, uspješna i naseljena.

- To je moguće, jer ako su se neke zemlje mogle potpuno izdići iz pepela nakon Drugog svjetskog rata, onda se može oporaviti i ovaj prekrasni dio naše zemlje. Treba nam puno rada i pravo vodstvo, poručio je i predstavio SDP-ove kandidate za europske izbore koji su, tvrdi, pokazali kako se bori za građane ove zemlje.

- Slijedi nam nastavak borbe. Dobro plaćen posao je najvažnija demografska mjera i to je jedna od stvari za koje ćemo se boriti. Budimo svjesni da uspjeh ovisi o nama samima, zaključio je čelnik SDP-a.