Posavec: HNS u EP ide raditi, a zastupnici će stipendirati studente

Međimurski župan i nositelj HNS-ove liste kandidata za europarlamentarne izbore Matija Posavec poručio je u četvrtak da HNS-ovi zastupnici u Europski parlament (EP) idu raditi, a ne sjediti, te je najavio da će se HNS-ovci odreći dijela svojih plaća kako bi stipendirali petero hrvatskih studenata.

- Pozivam sve ostale da učine isto jer kad bi svih jedanaestero ili dvanaestero ljudi, koji će biti hrvatski zastupnici u EP-u, učinili to isto, mi bismo imali preko 50 hrvatskih studenata koji bi imali zajamčenu mjesečnu stipendiju. Na taj bismo način uputili snažnu poruku da i Hrvatska brine za znanost, obrazovanje, svoje mlade i  one koji se žele obrazovati, rekao je Posavec na konferenciji za medije.

Naglasio je kako će se HNS zalagati i za povećanje plaća koje je moguće napraviti poreznim rasterećenjem građana i poduzetnika od nepotrebnih nameta, čime bi se, ističe, povećala produktivnost radnika, kao i društveni optimizam.

- Mislim da su naši građani umorni od ideologija, prepucavanja, sukoba i prošlosti. Frustrirani su stanjem u zemlji i zapravo žele samo jedno - od svojih predstavnika na bilo kojoj razini očekuju da rade dobar posao, ocijenio je Posavec dodavši da u EP ne idu sjediti, već napraviti dobar posao.

Sloganom "Za dobar posao pošalji Posavca" HNS kreće u kampanju, a strategija im se temelji na novim sadržajima, politikama i ljudima. HNS-ovi zastupnici u EP-u bit će dio liberalne scene te će pripadati Savezu liberala i demokrata za Europu (ALDE grupa).

Što se tiče nove projekcije EP-a, Posavec smatra kako će izlaznost na izbore biti puno veća od 18 posto.

- To su samo projekcije, jedina istinska anketa i poruka znat će se nakon izbora, zaključio je.