Koncert "Uskrs u ozračju tambure"

Na inicijativu Radio Sljemena Hrvatska radiotelevizija na Uskrsni će ponedjeljak 22. travnja 2019. u samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici organizirati treći koncert uskrsnih pjesama „Uskrs u ozračju tambure“ u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i poznatih solista.

Za razliku od Božića i božićnoga vremena u kojem javni prostor obiluje koncertima božićnoga sadržaja, uskrsni su glazbeni sadržaji daleko rjeđi. HRT za Božić s više suorganizatora već godinama priprema dobro poznati koncert „Božić u Ciboni“, a „Uskrsom u ozračju tambure“ HRT koncert sličnoga sadržaja želi darovati svojoj publici za Uskrs.

Treći uskrsni koncert kod dominikanaca na Peščenici izvest će HRT-ovi tamburaši pod vodstvom Siniše Leopolda, a uz njih će nastupiti: sopranistica Barbara Othman, tenor Branko Medak, Krunoslav Kićo Slabinac, Mia Dimšić, duo Hojsak & Novosel, Božja slava band, kvartet „Gubec“, klapa „Sv. Juraj“ HRM, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Dječji zbor „Kažotići”.

Stihove posvećene Uskrsu i Hrvatskoj interpretirat će glumica Ana Vilenica. Autori koncerta su maestro Siniša Leopold, urednica Radio Sljemena Tanja Baran, scenaristica i urednica koncerta Lejdi Oreb te dominikanac Anto Gavrić.

Koncert, tijekom kojega će se moći čuti cjelokupan kanon dobro poznatih hrvatskih uskrsnih pjesama, moći će se pratiti od 20.05 sati u izravnom prijenosu na HRT – Radiju Sljeme, na 3. programu HTV-a te na multimedijalnoj platformi HRTi.