Snaga u EU parlament s aktivistima udruge Franak

Stranka Snaga predstavila je u subotu program rada i kandidate za Europski parlament većinom članove i aktiviste udruge Franak, a nositelj liste i saborski zastupnik stranke Goran Aleksić rekao je kako očekuju podršku dužnika iz CHF kredita za čija prava se bore jer u toj borbi "iza sebe imaju konkretne rezultate".

Na konferenciji za novinare u Europskom domu u Zagrebu, iz Snage su poručili da će se, ukoliko dobiju priliku priliku ući u Europski parlament, jednako snažno, uporno i predano kao do sada, zalagati za bolju zaštitu potrošača, a na prvome mjestu je pravo 125.000 obitelji na vraćanje opljačkanog novca iz kredita indeksiranih u švicarskome franku.

Nastavit će, kažu, raditi na poboljšanju kvalitete i dostupnosti zdravstvenih usluga te boljoj zaštiti prava pacijenata.

- Kvaliteta i razina zdravstvene zaštite u Hrvatskoj mora biti jednaka onoj koju imaju građani Europske unije, istaknuli su.

Također, Snaga želi hrvatske proizvode i izvoz podići na višu razinu brendiranja, a hrvatsku suverenost u euro okvirima pokazati kroz afirmaciju hrvatskog gospodarstva putem europskih institucija.

Snaga drži kako Hrvatska još nije spremna za eurizaciju, te će tražiti od Europske unije da bude stroga prije pristupanja Hrvatske u euro zonu, na dobrobit Hrvatskih građana.

Suradnju Europske unije tražit će pri očuvanju čvrste granice, dugoročne strategije i brige oko migrantskih pitanja.

Lista Snage za euro-parlamentarne izbore sastavljena je od šest žena i šest muškaraca, većinom je riječ o članovima stranke Snaga i aktivistima Udruge Franak, na listi su i dva odvjetnika i tri priznate hrvatske umjetnice, a dokazano je, ističu, riječ o ljudima koji ne govore puno, ali puno čine.

Uz Gorana Aleksića, glavna kandidatkinja Snage jest članica stranke i aktivistica Udruge Franak Katarina Turković Gulin iz Rijeke, zatim je tu odvjetnica Patricia Đurić iz Zagreba, Ana Šesto, umjetnica iz Zagreba, Elvis Sudar, aktivist Udruge Franak iz Karlovca, Srđan Kalebota, odvjetnik iz Splita, Ana Šimić aktivistica Udruge Franak i članica stranke iz Šibenika, Silvija Šesto, književnica iz Zagreba, Niko Kesovija aktivist Udruge Franak i član stranke  iz Dubrovnika, Davor Baljak, aktivist Udruge Franak i član stranke iz Pule, Snježana Babić Višnjić, književnica iz Zagreba i Branko Kovačević, aktivist Udruge Franak i član stranke iz Rijeke.

Ako dobije glasove, zastupnik Snage Goran Aleksić istaknuo je kako neće otići u Bruxelles, već će tamo otići Katarina Turković Gulin, ili onaj tko dobije najviše preferencijalnih glasova.