Hrvatski suverenisti: mudro odlučite tko radi u vašem interesu

Predstavnici i podupiratelji Hrvatskih suverenista iz Sabora su, kako kažu, pozvali hrvatski narod - da na izborima mudro odluči i izabere osobe, koje će doista raditi u njihovu interesu.

Ustavnom sudu predali su tužbu, kojom kažu, pobijaju zaključak Sabora o neraspisivanju referenduma za otkazivanje Istanbulske konvencije. U povodu godišnjice prihvaćanja te konvencije ustvrdili su - da se nasilje nad ženama nije smanjilo, ali se rodna ideologija, kažu, počela uvoditi u obrazovni sustav, prije svega u vrtiće.

- Kažu da recimo djevojčici - roditelji i tete u vrtiću ne bi smjeli govoriti ti si pametna djevojčica, nego ti si pametno dijete - dakle da se izražavaju u neutralnom rodu. Zatim da se zamijene curice i dečki - da curice idu se igrati s autima, a dečki s lutkama, rekla je Kristina Pavlović iz građanske inicijative Istina o Istanbulskoj.

- Ovo je jedna priprema terena, bit će toga jako mnogo, teško je sve primjere navesti, ali definitivno žaba se počela kuhati i voda više nije toliko hladna, smatra Hrvoje Zekanović.