Dokumentarna serija „Cronovatori: Mlade snage“ od 13. veljače na HRT-u

Zagreb, 7. veljače 2019. - Hrvatska radiotelevizija od srijede, 13. veljače na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20:30 sati počinje s prikazivanjem domaće dokumentarne serije „Cronovatori: Mlade snage“ u trajanju od devet epizoda.
 
Serija pokazuje hrvatske inovacije i inovatore koji osvajaju prestižne svjetske nagrade. Na toj sceni važnu ulogu imaju i mladi, pa ćemo vidjeti svu kreativnost, uzbudljivost i raznovrsnost inovatorskih rješenja i razbiti zabludu da su inovatori sredovječni čudaci koji ne izlaze iz radionica i laboratorija.
 
Inovatori su kreativci sposobni problem sagledati iz drugačije perspektive, a kad ga riješe, nerijetko se pokaže kako je rješenje toliko jednostavno da se mnogi od nas pitaju - kako se ja toga nisam sjetio.
 
U prvoj epizodi predstavljaju mladi naraštaji hrvatskih inovatora. Neki su samostalno dolazili do ideja, drugi su imali sreću da ih je pratio profesor koji se po broju medalja koje su njegovi učenici odnijeli na međunarodnim sajmovima ubraja u sam vrh, ali sve ih povezuje maštovitost, ustrajnost i znatiželja.
 
Scenaristica, redateljica i producentica serije Jadranka Cicvarić Šiftar
Produkcija: Trigon za HRT
Urednica: Andrea Ćakić

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr