Upoznajte vrsnog maksilofacijalnog kirurga Aleksandra Milenovića

Vrsni je maksilofacijalni kirurg. Ujutro, kako sam kaže, operira i liječi pacijente, a poslijepodne uljepšava. Prvi je u Hrvatskoj napravio rekonstrukciju uha, a i danas niže brojne uspjehe. U našoj rubrici profil stručnjaka, upoznajte našeg docenta Aleksandra Milenovića.

- Ja imam osjećaj da ja oduvijek želim medicinu. Iako nitko u familiji nije bio ni blizu liječničkog poziva. Majka je bila ekonomista i ona je očekivala da ću ja otići njenim stopama, ali sam iznenadio sve u familiji, ali sebe nisam, ja sam znao da ću oduvijek biti doktor, kaže Milenović.

- Već sam na prvoj godini medicine shvatio da su vrat i glava najkompliciraniji. Da je najveća gustoća anatomskih struktura upravo tamo i da je najveći izazov operirati upravo na tom području. Tako da sam se suzio na područje otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije, samo je bilo pitanje što ću od toga dvoga dobiti, dodao je.

I dobio je maksilofacijalnu kirurgiju, što se pokazalo kao pun pogodak. Njegovi počeci usko su vezani za Kliničku bolnicu Dubrava, odakle je po edukaciju odlazio u vrhunske kirurške centre Londona, Beča, New Yorka. Vraćao se, naravno i imao sreću kako kaže, da praksu nauči od najboljih.

Nakon rada u KB Dubrava gdje je radio velike kirurške zahvate tumora glave i vrata, i rada u privatnoj praksi, docent Milenović prije četiri godine došao je u Kliniku za tumore KBC-a Sestre Milosrdnice.

Za buduće planove, ističe, svoja znanja planira prenositi na mlađe kolege i na Odjel dovesti još nekoliko renomiranih stručnjaka kako bi bili što bolji. Sudeći prema njegovim dosadašnjim postignućima, ne sumnjamo kako će zaista imati što prenijeti i na nove generacije.