Vremenska prognoza, 12.01.2019.

Dok u Njemačkoj i Austriji nakon obilnog snijega strahuju od novih oborina kojih će biti sljedećih dana, kod nas je na kopnu zalepršala tek poneka pahulja. Poslijepodnevna temperatura bila je uglavnom niža od uobičajene za ovo doba godine. Puhala je jaka i olujna bura koja će noćas oslabjeti, a zbog djelomičnog razvedravanja te slabljenja vjetra, noć i jutro bit će hladniji od današnjeg.

Na vrijeme će sutra utjecati ogranak prostrane anticiklone, a nešto vlažnog zraka spustit će se noćas po njenoj prednjoj strani. Stoga na istoku u noći i ujutro mjestimice može biti vrlo malo snijega, dok će danju biti umjereno do pretežno oblačno. Najniža temperatura između -5 i -3, a najviša dnevna oko 3.

U središnjim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u noći i ujutro još može zalepršati poneka pahulja snijega. Najniža temperatura od -5 do -2, a najviša dnevna oko 5.

U zapadnim krajevima djelomice sunčano. U gorju i unutrašnjosti Istre u noći i ujutro hladno uz najnižu temperaturu od -8 do -4, na Jadranu od -1 do 3, a najviša dnevna u gorju oko 3, na Jadranu između 7 i 9 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu slaba bura.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije pretežno ili djelomice sunčano. Uz obalu će ujutro puhati slaba bura, danju umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar pa će more biti umjereno valovito. Najniža temperatura u unutrašnjosti Dalmacije između -7 i -4, na moru od -1 do 3, a najviša dnevna od 6 do 9. Pretežno sunčano uz najnižu temperaturu između -2 i 3, a najvišu između 8 i 10 bit će na južnom Jadranu. Puhat će slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar.

U nedjelju u unutrašnjosti mjestimice može biti oborina na granici kiše i snijega, osobito u prvom dijelu dana, a u ponedjeljak zbog porasta temperature očekuje se uglavnom kiša. U utorak djelomice sunčano i suho, ali uz umjeren i jak sjeverozapadanjak te ponovno malo hladnije. Na Jadranu uz promjenljivu naoblaku također u sljedeća dva dana može biti povremene kiše, dok se u utorak očekuje pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, prolazno u noći na ponedjeljak i jugozapadnjak. Bit će malo toplije.

Dakle, vikend koji je pred nama donosi promjenljivu naoblaku te mjestimične slabe oborine u nedjelju koje u unutrašnjosti mogu biti na granici kiše i snijega. Subota će biti sunčanija i uglavnom suha.