Završen natječaj za Doru 2019.

Zagreb, 11. siječnja 2019. - U ponoć 10. siječnja završen je natječaj za Doru 2019., izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, na koji je putem internetskog obrasca prijaviljeno 150 pjesama, a konačan broj znat će se kada stignu i prijave poslane poštom.
 
Sada slijedi odabir 16 najboljih te dvije rezervne pjesme koje ćemo vidjeti i čuti u Opatiji, 16. veljače, a u odabiru hrvatskog predstavnika za Pjesmu Eurovizije, uz ocjenjivačke sudove, sudjelovat će i gledatelji HRT-a koji će moći glasovati za njima najdraže skladbe. Skladbe se ne smiju javno emitirati do Glazbenih dana HRT-a u Opatiji, odnosno do Dore.
 
Stručni ocjenjivački sud sastavljen, kako je navedeno u Pravilima za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije, od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a, te glazbenog kritičara, pjevača/ice s iskustvom nastupa na Euroviziji, skladatelja i tekstopisca  kojeg bira HRT, sljedećeg tjedna donosi svoju odluku.
 
HRT će rezultate objaviti na svojim web stranicama i društvenim mrežama te ovim putem zahvaljuje svima koji su se prijavili na natječaj.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr