Vremenska prognoza, 8.1.2019.

Sutra će biti povremene susnježice i snijega, na Jadranu kiše, i to glavninom u drugom dijelu dana.

Naime, sa sjevera se našim krajevima približava frontalni poremećaj s kojim će nad naše krajeve pritjecati vlažniji te ispred poremećaja i nešto topliji zrak.

Stoga će u Slavoniji i Baranji sutra biti umjereno do pretežno oblačno. Povremenih slabih oborina bit će od sredine dana, i to uglavnom snijega. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Jutro hladno uz temperaturu između -7 i -4, a najviša dnevna oko 2.

Pretežno oblačno, u drugom dijelu dana uz povremeno slab snijeg ili susnježicu, bit će sutra i u središnjoj Hrvatskoj. Poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura između -5 i -2, a najviša dnevna oko 3. Slabog snijega bit će i u gorju uz jutarnju temperaturu oko -5, a najvišu dnevnu oko 2.

Na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno uz ponegdje malo kiše. U unutrašnjosti Istre moguća je i susnježica, a duž obale i poneka pahulja snijega. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, poslijepodne u okretanju na jugo. Poslijepodnevna temperatura slična današnjoj.

Na srednjem Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, u unutrašnjosti Dalmacije i susnježicom i snijegom.

Glavnina oborina očekuje se u drugom dijelu dana. Bura će okrenuti na jugozapadnjak, poslijepodne i jugo koje će prema kraju dana jačati. More većinom umjereno valovito. Jutro hladnije od današnjeg, a dnevna temperatura bez promjene.

Na južnom Jadranu djelomice sunčano, poslijepodne oblačnije, uz povremenu kišu, a u unutrašnjosti i susnježicu. Nakon bure, u drugom dijelu dana zapuhat će jugo koje će navečer i u noći jačati. Najniža temperatura između -2 i 2, a najviša dnevna oko 7, u unutrašnjosti oko 4.

U unutrašnjosti idućih dana umjereno do pretežno oblačno povremeno sa snijegom, češćim u četvrtak kada će biti i umjerenog sjevernog vjetra. Jutra hladna uz negativnu temperaturu, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 5.

Na Jadranu još u srijedu može biti povremene kiše, i to ponajprije u Dalmaciji. Bit će promjenljivo oblačno, uz dosta sunca, osobito u četvrtak i petak. U srijedu će zapuhati bura koja će prema kraju dana jačati te u četvrtak biti i jaka. Prema petku postupno hladnije.