Vremenska prognoza, 7.1.2019.

Prema sinoptičkoj karti u ponedjeljak ćemo biti u polju visokog tlaka zraka, ali zbog premještanja vlažnog zraka, atmosfera neće biti potpuno stabilna. U ponedjeljak će na istoku zemlje biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Bit će hladno s jutarnjom temperaturom od -8 do -6 i najvišom dnevnom između -2 i 0. U središnjim krajevima umjereno i znatno oblačno, povremeno uz mogućnost slabog snijega, i to uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar većinom slab. Tijekom noći malo manje hladno nego na istoku. U gorju i unutrašnjosti Istre većinom oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Na sjevernom Jadranu promjenljivo ponegdje uz mogućnost za malo kiše. U noći i ujutro puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će već prijepodne postupno slabjeti. Jutarnja temperatura od -7 do -5,  uz obalu između -2 i 2. Najviša dnevna u gorju oko -2, a na moru između 5 i 7.

U Dalmaciji sutra djelomice sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. U početku će puhati jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana, koje će od sredine dana slabjeti. More umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -4 do -2, uz obalu između 0 i 3, a najviša dnevna oko 3, na moru između 5 i 7. Na južnom Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, ali u početku i vjetrovito s umjerenom i jakom burom i sjevernim vjetrom prema otvorenome moru. Temperatura slična kao na srednjem dijelu. Na Jadranu u utorak promjenljivo, mjestimice s kišom, a u srijedu kiša se očejuje uglavnom na južnom dijelu.

U četvrtak djelomice sunčano i uglavnom suho. U utorak prolazno će zapuhati jugo, a zatim će u srijedu ponovno pojačati bura koja će u četvrtak oslabjeti. Idućih dana u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s oborinama. Padat će kiša i snijeg, a ponegdje će se stvoriti i novi snježni pokrivač. U četvrtak oborine se očekuju uglavnom na istoku. Bit će hladno, osobito u noći i ujutro, a dnevna temperatura zraka samo malo viša od nule. Ugodan vam nastavak večeri!