Outdoor konvencija u Vrsaru

Ovog vikenda, u Vrsaru, domaćinu prve hrvatske Outdoor konvencije, okupili su se brojni stručnjaci i organizatori pustolovnih sportova. Izmjenjuju iskustva i informacije o zanimljivim rutama po Hrvatskoj i okolnim zemljama, u želji da svima boravak u prirodi bude još zanimljiviji i sigurniji.

"Ooutdoor" - zadovoljava sve kriterije - aktivnost izvan dvorane, na otvorenom, i u izravnom kontaktu s prirodom. U to se ubrajaju i slobodno penjanje i planinarenje, trčanje, kajakaštvo, triatlon, turno skijanje. O tome kako su te aktivnosti počele u Hrvatskoj  90-ih raspravljalo se na Konvenciji, ali i o popularizaciji posljednjih nekoliko godina koja je dovela do svojevrsnog masovnog outdoor-pokreta.

U njega se uključuju i rekreativci i profesionalci, i djeca i odrasli. "U nekim sportovima, timskim gotov je nemoguće da se rekreativci natječu, nogomet npr, ovdje je moguće da su skupa početnici i profi", rekao je Senad Hodžić, organizator Outdoor konvencije.

Outdoor je dobar turistički proizvod jer je, kažu, sjajna razglednica Hrvatske. Pokazali su to i ovaj vikend ljubitelji traila u utrci Lim Bay Challenge - Sunny Winter Trail. Usponi, spust, deseci kilometara...