Posljednja skupština HAZU-a pod vodstvom Zvonka Kusića

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u sljedeću godinu ulazi s novim vodstvom. Nakon osam godina i dva mandata dosadašnji predsjednik akademik Zvonko Kusić od 1. siječnja palicu prepušta novom predsjedniku Velimiru Neidhardtu.

Zadnja skupština pod predsjedanjem akademika Kusića bila je prilika, ne samo da se sažme godina na izmaku, već da se podvuče crta, pod po mnogima, iznimno uspješan dvostruki mandat.

Akademija je radom tijekom proteklih nekoliko godina postala društveno relevantna. Ne samo da je otvorena, što se često spominje, nego je ona i uključenja u usmjeravanje društvenih zbivanja,  istaknuo je predsjednik na odlasku, akademik Zvonko Kusić.

Kusić je dodao da je godinu na izmaku obilježila jaka međunarodna aktivnost akademije, kao i jačanje suradnje s državnim institucijama. Na njegovo mjesto nakon 1. siječnja stupit će akademik Velimir Neidhardt.

Nastavak dosadašnjeg smjera, transparentnost, reagiranje na svaki problem koji je možda iznad problema politike i države, ali se tiče svih Hrvata i građana Republike Hrvatskerekao je novoizabrani predsjednik HAZU-a, akademik Velimir Neidhardt komentirajući prioritete nadolazećeg mandata.

I dok Akademija još uvijek čeka glavnog tajnika, koji niti u ponovljenom glasanju nije izabran, u najužem timu novoizabranog predsjednika bit će novoizabrani potpredsjednici - akademik Davor Miličić i akademik Frano Parać.

Akademija čini se nastavlja kročiti poznatim i u javnosti prepoznatim putem otvorenosti i društvene uključivosti koju je ponudio i uspješno ostvario akademik Kusić.