Božićno izdanje "Ulične svjetiljke"

U mjesecu darivanja, prvi hrvatski časopis o beskućnicima i socijalno ugroženima, "Ulične svjetiljke" ima i svoje Božićno izdanje. U gradu u kojem je nastao i gdje se najviše prodaje i to već deset godina, "Ulične svjetiljke" prodavali su franjevački novaci s Trsata, učenici osnovne škole Omišalj, štićenici Doma za djecu i mladež, studenti s razmjene te sami prodavači beskućnici.

U manje od pola sata štićenik riječkoga prihvatilišta "Ruže sv. Franje" prodao je tri primjerka Uličnih svjetiljki. Kao volonter prodavač, osjeća se korisnim. Od osam kuna, četiri ostaje njemu, a ostatak ide za tisak novoga broja te pomoć beskućnicima.

"Daje mi nadu. Ja nemam nikakve pomoći druge osim toga. Tako da sam zadovoljan sam. Sve naj, naj, nemam prigovora", kaže Zdravko Vračan.

Franjevački svjetovni red Majke Božje Trsatske izdaje časopis - pomažu i u duhovnosti i prodaji.

"Pokušavamo biti bliski s ljudima, ne samo materijalno financijski, već i savjetom i molitvom, prijateljstvom. Baš se osjeti jedna viša osjetljivost za siromašne beskućnike, potrebite u Rijeci", kaže fra Tomislav Faletar, Franjevački svjetovni red Majke Božje Trsatske.

Dobrim činom građana, uspije se izdati pet brojeva u godini. I ovaj broj osvjetlit će novo iskustvo i put najugroženijima.