Ines i Laura, blizanke koje dokazuju da je sve moguće

Ines i Laura, blizanke iz Velike Gorice koje imaju cerebralnu paralizu, mnogima mogu biti inspiracija - one su dokaz da se sve može, samo treba imati volje i u sebi probuditi pobjednički duh. Njih dvije to dokazuju činjenicom da se judo može trenirati unatoč invaliditetu.

U arhivi HRT-a pronašli smo snimke iz 2005., gdje su Ines i Laura, tada 6-godišnjakinje, u talk showu "Maja", pričale o tome kako pohađaju vježbe na Goljaku, u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

Judo su počele trenirati 2012. godine i odmah su se zaljubile u taj sport. Kako su nam tada rekle, trenirajući judo osjećaju se živo i ravnopravno te ih nitko ne tretira drukčije jer ne mogu hodati.

U prosincu 2018. opet smo snimili Ines i Lauru na treningu. Judo je i dalje njihova ljubav i svake subote dolaze na trening. Ima i novosti - Laura je danas studentica germanistike i španjolskog na prvoj godini Filozofskog fakulteta, a Ines završava srednju školu Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Pogledajte video: