Filipinka koja se zaljubila u Šibenik

26-ogodišnja Filipinka zaljubila se u Šibenik! U Krešimirov grad došla je zbog sezonskog posla, no ondje je ostala i nakon ljeta. Osim što je zavoljela grad, dobila je posao i izvan sezone.

Šibenski zalazak najljepši je na svijetu! Tvrdi to 26-ogodišnja Filipinka, koja je život na filipinskom otočju zamijenila - Dalmacijom. "Kad sam prvi put došla ovamo, bilo je jutro. Tišina. I pomislila sam: O, Bože, ovo je grad u kojem želim živjeti", kaže Elovelle Liego.

A želja da živi u Europi joj se, pola godine poslije, i ostvarila. U hotelu u srcu Šibenika - ostala je raditi i nakon ljeta kao kuharica. "Pravim štrudl i šibensku tortu, kuham pašticadu i šalšu", dodaje Elovelle.

I poslom i plaćom, kaže, i više je nego zadovoljna. A voli i sugrađane. "Jako su dobri, srdačni. Svakoga dana prolaze tu i pozdravljaju me", rekla je. Pa uz njih i ona uči jezik.

Puna su joj usta i hvale za Šibenčane, no - obostrana je to ljubav! "Imaju tu jednu urođenu gostoljubivost, stvarno su pristupačni, radišni", rekao je Fabiano Baraović iz Hotela King Krešimir u Šibeniku.

Toliko da već dogodine Elovelle ovdje neće biti jedina Filipinka. "Mislim da bi ih moglo biti još par čisto da izbjegnemo probleme u turizmu", dodao je Baranović.

A jedan od ključnih je - nedostatak radne snage. Samo na području Šibensko-kninske županije dozvolu za rad ovoga ljeta zatražilo je 500-tinjak stranaca.