Vremenska prognoza, 11.10.2018.

Stabilno, većinom suho i sunčano vrijeme nastavit će se do kraja ovoga tjedna, vrlo vjerojatno i u prvoj polovini sljedećega, pa će svi željni sunca i za listopad ugodne topline i dalje biti zadovoljni. Ali ne i oni koji ne vole maglu. Na kopnu će ponegdje biti i dugotrajna, čak i do poslijepodneva, a mjestimice je moguća i na Jadranu.

Četvrtak - pretežno sunčano i iznadprosječno toplo

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano. Ujutro mjestimice magla, ali uglavnom ne odviše dugotrajna jer će zapuhati jugoistočni vjetar, povremeno i umjeren. Jutarnja temperatura između 7 i 11 °C, a najviša dnevna od 23 do 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro malo svježije nego u srijedu, a najviša dnevna temperatura između 21 i 24 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro i dio prijepodnevna uz mjestimičnu maglu, koja se može zadržati i nakon podneva.

Magle će biti i u Lici i Gorskom kotaru, ponegdje i dugotrajnije, a zatim pretežno sunčano. Sunčano i na sjevernom Jadranu, ali ujutro je moguća sumaglica i magla, osobito prema otvorenom moru. Jutro u gorju i unutrašnjosti Istre svježe, a najviša dnevna temperatura u gorju od 18 do 20 °C, na moru od 23 do 25 °C. Ujutro će puhati slaba, podno Velebita umjerena do jaka bura, danju većinom slab vjetar s mora.

Pretežno sunčano bit će i na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije je ujutro mjestimice moguća magla. Vjetar će biti slab, ujutro burin, danju maestral, a more malo valovito. Najviša temperatura gotovo ljetna, između 25 i 27 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, pri čemu u unutrašnjosti temperatura može doseći i 30 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro uz buru, danju jugozapadnjak i zapadnjak, te većinom malo valovito more temperature oko 22 °C.

Od petka - bez znatnije promjene

I do kraja ovog tjedna i u prvom dijelu novoga na kopnu
će prevladavati sunčano. Ujutro i dio prijepodnevna bit će magle i niskih oblaka koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Bit će iznadprosječno toplo, osobito danju.

Pretežno sunčano, ponegdje i vedro bit će i na Jadranu, gdje je također mjestimice moguća sumaglica i magla. Vjetar uglavnom slab - ujutro burin, danju maestral.

HRT METEO

Informacije o UV indeksu, a i mnogobrojne druge i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a, nego i drugih europskih meteoroloških službi, mogu se naći u HRT METEO - aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a -i to ne samo na hrvatskom jeziku, nego i na engleskom i njemačkom. A i još poneka informacija može se spoznati u nekoj od mnogobrojnim emisija i priloga s meteorološkim sadržajem na različitim medijskim platformama HRT-a.

METEO KARIKATURE

A osim nebeske vedrine, vedrijem raspoloženju možda vam pridonese, barem nakratko, i poneka METEO KARIKATURA i/ili METEO-STRIP.