Vremenska prognoza, 7.10.2018.

U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano, a ponajpije je u zapadnoj Slavoniji moguć poneki pljusak, uglavnom poslijepodne. U Posavini ujuro može biti i kratkotrajne magle. Jutro toplije od današnjeg, a dnevna temperatura od 22 do 24 stupnja.

U središnjim predjelima promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima. No očekuju se i sunčana razdoblja, a ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 11, a najviša  dnevna od 18 do 21.

Na zapadu Hrvatske umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, te u prvom dijelu dana mjestimice obilnijom oborinom. Na sjevernom Jadranu će umjereno jugo prijepodne slabjeti i okretati na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a valovito more će se smirivati. Temperatura od 10, koliko će ujutro biti u gorju, do oko 20 poslijepodne na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji također promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, a povremena kiša mjestimice će biti obilnija uz grmljavinu. Umjereno do jako jugo u slabljenju i poslijepodne će na otvorenom okrenuti na sjeverozapdnjak. More većinom umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 19 u Zagori do 23 stupnja na obali.

Na južnom Jadranu povremena kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti izraženiji, a bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Puhat će umjereno i jako jugo uz umjereno valovito i valovito more, a potkraj dana će slabjeti. Temeratura podjednaka onoj na srednjem Jadranu.

U ponedjeljak na kopnu još promjenljivo oblačno, te mjestimice kiša i poneki pljusak. U utorak uglavnom suho i sunčanije, a zatim većinom sunčano. Ujutro mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka bez veće promjene, te i dalje uglavnom viša nego što je uobičajeno u ovom dijelu listopada.

Na Jadranu u ponedjeljak smanjenje naoblake, a kiše ili pljuskova bit će još uglavnom u Dalmaciji. Zatim pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a početkom ponedjeljka na jugu još i jugo.
Danju će biti toplo i do 25 stupnjeva, a jutarnja temperatura bit će niža nego sutra.

Kao i za subotu na Jadranu i uz njega, upozorenje na mjestimice obilniju kišu i grmljavinu izdano je i za nedjelju. Na sjevernom Jadranu uglavnom u prvom dijelu dana, a u Dalmaciji i poslijepodne. Povoljna je okolnost što će jugo slabjeti.