HRT prikazuje drugu sezonu britanske kostimirane serije „Victoria“

Zagreb, 20. rujna 2018. - Hrvatska radiotelevizija od nedjelje, 23. rujna na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20:05 sati započinje s emitiranjem druge sezone izvrsne britanske kostimirane dramske serije „Viktorija“ koja prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti.

Prva sezona pratila je život samnaestogodišnje Viktorije koja postaje kraljicom te na temelju stvarnih događaja i kraljičinih vlastitih iscrpnih dnevničkih zapisa oslikava živopisan portret njezine preobrazbe od nagle osamnaestogodišnjakinje do ranih godina u ulozi supruge, majke i glave svjetskoga carstva.

Druga sezona u devet nastavaka prati Viktorijina nastojanja da uskladi ulogu kraljice sa svojim dužnostima supruge i majke. Viktorija se nakon rođenja svojega prvog djeteta vrati svojim kraljevskim dužnostima prije nego što je očekivala. Nasluti da joj muž i premijer prešućuju važne informacije. Albertova obitelj dođe u palaču na djetetovo krštenje.

U seriji se poojavljuje mnoštvo likova, koji sežu od visokih krugova kraljevskoga dvora do služinčadi, a govori o strastvenim ljubavnim vezama, borbama za moć i neuzvraćenoj ljubavi, a u središtu joj je kraljica – snažna, kompleksna i svojeglava žena koja nekako mora postati dugovječnom ikonom.

Glavni su glumci u seriji Jenna Coleman (Victoria)  Rufus Sewell i Tom Hughes, scenaristica Daisy Goodwin, redatelji Sandra Goldbacher, Tom Vaughan i Oliver Blackburn, izvršni producenti Dan McCulloch, Damien Timmer i  Daisy Goodwin, producent Paul Frift, a urednica je Ranka Horvat.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr