Od gotovo tihe noći do neverina, razvedravanja, bure...

Noć gotovo bez mjeseca i vjetra - idealna za ribolov

Do kraja četvrtka vrijeme gotovo pa pravo ljetno - pretežno vedro, samo još u početku duž obale uz manju vjerojatnost za pokoji pljusak. Puhat će uglavnom slab, samo ponegdje na srednjem i južnom Jadranu umjeren jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni vjetar, a more će biti mirno ili samo malo valovito tako da i oni s malim plovilima mogu uživati na moru. Vjetar će u noći gotovo bez mjeseca sasvim oslabjeti tako da će biti idealno vrijeme za noćni ribolov.

U petak upozorenje za neverine!

U petak postupno naoblačenje, zatim mjestimice kiša, te pljuskovi s grmljavinom, i to najprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a kasno u noći na subotu i drugdje, pa će biti objavljeno i upozorenje za neverine. Bit će uglavnom tiho ili uz slab jugoistočni i jugozapadni vjetar, a more mirno ili malo valovito.

U subotu još nestabilno, pa sa zapada razvedravanje, bura...

U subotu još nešto nestabilnije, uz pljuskove i grmljavinu, ali već prema kraju dana i u noći slijedi djelomično razvedravanje, i to prvo na sjevernom dijelu Jadrana, gdje će zapuhati umjerena bura. Još tijekom noći i jutra bit će tiho ili uz slab jugoistočni vjetar, zatim slab do umjeren sjeverozapadni. No, uz nevere može kratkotrajno biti i jakog vjetra. More malo do umjereno valovito.

U nedjelju još poneki pljusak...

U nedjelju stabilnije vrijeme, čak i pretežno vedro, a samo će još tijekom noći i jutra na južnom Jadranu uz promjenljivu naoblaku biti malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom. Slaba do umjerena bura proširit će se na srednji i južni Jadran, a poslijepodne će posvuda okrenuti na umjeren do umjereno jak sjeverozapadni vjetar, u noći ponovo na buru. More će biti malo do umjereno valovito.

U novome tjednu stabilnije, ali i vjetrovitije...

Početak radnog tjedna obilježit će još stabilnije vrijeme, ali ipak nešto vjetrovitije, uz umjerenu do pojačanu buru i sjeverozapadni vjetar. Kao i uvijek, više o vremenu za pomorce može se saznati u redovitim prognozama Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a, između ostaloga, i u programu Hrvatskog radija, dostupnog i putem HRTi usluge, te u HRT METEO - aplikaciji za pametne mobilne telefone, "Nautičkom informacijskom sustavu"...


Osim ove prognoze za nautičare i sve koji plove iz Regionalnog dnevnika, cijela emisija vidljiva je i na HRTi platformi.