Maya - junakinja stravične priče sa sretnim završetkom

Maya je udomljena kujica koju su cure iz udruge S-pas by Gloria Malin spasile iz Slavonskog Broda.

Kad je imala mjesec dana, nju i brata zlostavljala su djeca! Polomili su joj tetive, ligamente i smrskali cijelo koljeno. I tako su je ostavili!

Maya je ipak imala sreće jer su je pronašle volonterke udruge S-pas by Gloria Malin. No zbog ozljeda sa samo tri mjeseca Mayi su morali u Zagrebu amputirali nogicu.I tu je ružnoj priči kraj. Mjesec i pol nakon operacije Mayu je udomio mladi zagrebački par - Petra Karaula i Hrvoje Javorić. Otad je presretna vesela kujica koja će uskoro imati dvije godine. Postala je i medijska zvijezda - može se vidjeti u spotu Jacquesa Houdeka za eurovizijsku pjesmu My friend.

Maya mi je bila premedena i to što nema nogicu nije mi smetalo jer je bila posebna na prvi pogled. Predložila sam dečku da ju udomimo i on se složio... Imam još bernskog planinskog psa, dečko ima njemackog ovčara i prije mjesec i pol udomili smo jednu "bakicu" od 12,5 godina. Maya i baka Fensi stalno su s nama u stanu, bernski planinski svaki je drugi tjedan - voli biti i kod mojih roditelja jer su u kuci. Ali nama je lijepo i veselo
, kaže Petra.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba javlja da je ovo ljeto na zagrebačkim ulicama ostavljeno više pasa nego proteklih godina. Zbog toga je na skrbi Skloništa trenutačno čak dvjesto dvadeset pasa.