Najmlađi istarski grad oduševljava turiste

I Vodnjan ove sezone bilježi pluseve u turističkim dolascima i noćenjima i to za 15 posto u odnosu na lani. Uz brojne manifestacije, ondje se već treću godinu nudi besplatno razgledavanje bogatog kulturno-povijesnog naslijeđa starogradske jezgre. Svrha je potaknuti što veći broj turista na dolazak u najmlađi istarski grad.

Skupina turista iz Njemačke, unatoč vrućini, uživa u razgledavanju Vodnjana. Uske vodnjanske ulice, sakralni objekti, povijesne zgrade, trgovi oduševili su Nijemce.

Razgledavanje Vodnjana traje nešto više od jednog sata. Utorkom je organizirano na engleskom i talijanskom jeziku, a četvrtkom na njemačkom. Turiste se upoznaje s cijelom starogradskom jezgrom. Crkva svetog Blaža koja krije bogatu sakralnu ostavštinu i svojevrsni simbol Vodnjana, jedna je od glavnih razloga posjeta ovom gradu, udaljenom od mora tek desetak minuta.

Specifičnost besplatnog razgledavanja Vodnjana je i u tome što se ovaj gradić može upoznati na potpuno drugačiji način. Turisti čuju puno legendi i mitova koji su vezani za Vodnjan. I to je možda nekima puno interesantnije nego čuti samo neke podatke - kad je nešto nastalo.

Turiste se upoznaje i s bogatom gastronomskom ponudom Vodnjana, autohtonom i tipičnom za to podneblje. Stoga i ne čudi da su taj grad u tri godine besplatno razgledale tisuće turista. Neki od njih ponovno su se vratili, a neki će to učiniti već dogodine.