Britanski Vogue pun hvale za ljepote i ponudu otoka Lošinja

Jedinstvena ljepota Lošinja, njegova turistička ponuda i gastronomske delicije koje je imala prilike kušati na otoku posve su očarali novinarku britanskog Voguea Kathleen Baird-Murray, ako je suditi prema članku koji je objavila u tom prestižnom modnom časopisu.

Ovo nije prvi put da Vogue piše o ljepotama hrvatske obale, ali je prvi put da je posvetio veliki prostor Lošinju.

Kathleen započinje svoj osvrt o Lošinju kao otoku koji predstavlja „relativno neotkriveni hrvatski dragulj sa zrakom toliko čistim da dokazano poboljšava zdravlje pluća“. Lošinj ju je oduševio i vrhunskom ponudom hotela gdje posebno ističe da je to „boravak kakav biste očekivali u najboljim svjetskim 5* resortima“. Snažan dojam na novinarku britanskog Voguea ostavila je i hotelska restoranska ponuda.

Lošinj će joj ostati u sjećanju, ne samo zbog izuzetne prirode, aromatičnog morskog zraka i jedinstvene geografske mikroklime, već i zbog različitih hotelskih i izvanhotelskih sadržaja. Tako svi koji posjete Lošinj mogu sudjelovati u radionicama aromaterapije i sami pripremati prirodne pilinge, balzame i ulja za njegu lica i tijela, a potom ih ponijeti sa sobom i uživati u mirisima Lošinja ostatak godine.

Prekrasan sunčani dan na Lošinju turisti mogu iskoristiti kako bi posjetili vidikovac Providenca, upustili se u avanturu u nekoj od skrivenih uvala cresko-lošinjskog akvatorija ili posjetili jedinstveni Muzej Apoksiomena koji krije jedan jedini eksponat – kip grčkog atleta, zaključuje novinarka britanskog Voguea, kojoj će Lošinj ostati u lijepom sjećanju još dugo.