HRT prenosi obilježavanje Dana pobjede


Zagreb, 31. srpnja 2018. –  Hrvatska radiotelevizija u nedjelju 5. kolovoza na Prvom programu (HRT - HTV1) izravno će prenositi svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Posebnu emisiju tog dana vodit će i komentirati  Branko Nađvinski s gostima, a to su: Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata; Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, zapovjednik 142. drniške brigade u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja; Marko Vukasović, zapovjednik Prve pješačke bojne Četvrte gardijske brigade u VRO Oluja i Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane, pripadnik Sedme gardijske brigade u VRO Oluja.

Uz reportere Hrvatske radiotelevizije koji će se javljati s mjesta obilježavanja te razgovarati sa sudionicima proslave (Edi Škovrlj, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača) donosimo i reportaže u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske. U reportaži o Kninu donosimo priču o ljudima koji žive u gradu i onima koji su se ondje doselili, o nekom "novom" mladom Kninu. Novinari koji su pripremili priče o Oluji i Kninu su: Martina Klaić, Ivona Ramadža, Hrvoje Zovko i Nataša Ban. Urednica prijenosa je Ana Jelinić.

Izravni prijenos svečanosti obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti gledajte u nedjelju 5. kolovoza na Prvom programu (HRT - HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 8 sati.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr