Proboj Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva na HRT-u pratilo više od dva milijuna gledatelja

 
Zagreb, 12. srpnja 2018. – Veličanstvenu pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom sa 2:1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji u srijedu  navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 2.053.241 gledatelja (RCH), pokazuju  podaci o gledanosti.
 
O velikom zanimanju za ovaj dramatičan susret u kojem je Hrvatska po prvi puta u povijesti izborila nastup u samom finalu Svjetskog prvenstva govori i podatak kako je utakmicu gledalo gledalo čak 81  posto svih onih koji su bili pred malim ekranima (SHR).

Udio u gledanosti  Drugog programa HTV-a udarnom terminu od 19 do 23 sata jučer je iznosio nevjerojatnih 73 posto, ili gotovo tri četvrtine svih televizijskih gledatelja.
 
Pored toga, nekoliko stotina  tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta, čime je ukupna gledanost utakmice još i veća.
 
Sljedeći, ujedno i posljednji  nastup izabranika Zlatka Dalića bit će protiv Francuske u nedjelju  15. srpnja u 17.00 sati u Moskvi, kada će se Hrvatska boriti za titulu prvaka svijeta.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr