Rafinerija nafte Rijeka predstavila najveći oslikani spremnik

Nakon tri mjeseca napornog rada, službeno je predstavljen atraktivni oslikani spremnik 338-S-021 A Rafinerije nafte Rijeka! Najveći spremnik s muralom u Hrvatskoj djelo je lokalnog umjetnika Edija Gustina Maske, a njegovi motivi mora i broda će u budućnosti krasiti vizuru Općine Kostrena i grada Rijeke u suradnji s kojima je INA i realizirala ovaj projekt.

Za bojanje spremnika površine 2000 m2 iskorišteno je čak 1600 kantica boje, a kružni oblik spremnika i nepovoljni vremenski uvjeti predstavljali su poseban izazov za autora.S radovima na spremniku započeo sam sredinom ožujka, a vremenski uvjeti su više branili nego dozvoljavali pa sam radio svega nekoliko sati dnevno. No, usprkos nemilosti prirode i uz snažnu volju, spremnik sam završio 28. lipnja, čak dva dana prije roka, i izuzetno sam ponosan na njega, izjavio je g. Edi Gustin Maska, autor murala na spremniku te duhovito dodao: Kad me netko pita kakav je osjećaj oslikati toliki spremnik, odgovorim im da probaju zamisliti da moraju prebrisati prašinu s tolike površine.

Oslikavanje spremnika je počelo sredinom ožujka 2018. godine te je, usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima, završen krajem lipnja 2018. godine.