Plutajuće kuće za odmor

Marina Punat na otoku Krku za mnoge je vlasnike plovila polazišna lokacija za ljetno istraživanje Jadrana i opuštanja vikendom na kopnenom dijelu usluga. A odgovorni u marini doskočili su i tome pa nude i opuštanja na moru, a bez plovila. Prvi u nautičkoj luci imaju usidren brod-apartman. 

U Puntarskoj vali, kuća plutajuća - objekt plovi, a ne kreće se. Stambeni prostor od 32 četvorna metra za one koji bi bili na moru, a plovili samo dodatnim gumenjakom na vesla. Ovakav oblik nautičke ponude prvi je u Hrvatskoj.

Šezdeset tisuća eura stajao je marinu Punat testni projekt 'Floating holiday home', inačica riječnih verzija u nekim zapadnim zemljama. Kupili su je od slovenskih proizvođača iz Brežica koji već imaju desetke plutajućih kuća u marini Portorož.

Ovo je plovilo u Hrvatskoj registrirano kao charter. Ima sidro i sve priključke spojene na marinu. A da su ovdje uvijek korak ispred, dokazali su sustavom kontrole brodova. Za deset dana će i novom aplikacijom - indikatorom napona brodskih baterija.

Jer u Marini Punat znaju poštovati plovila i njihove vlasnike. No, zbog prošlogodišnjeg povećanja boravišne pristojbe, nepovratno su izgubili šest nautičara. A ovdje je poznato, tko dobije vez, više ga lako ne ispušta.