38. Požeška kulenijada

Požeška kulenijada u svom 38. izdanju ove godine privukla je šezdesetak kulenara sa 68 uzoraka ove slavonske delicije. 11 uzoraka osvojilo je zlato a njih 40 srebrnu medalju, 14 ih se moralo zadovoljiti broncom.

Nakon ocjenjivanja, šampionska titula otišla je Zdravku Klezingeru iz Požege. Sve to samo potvrđuje da  ova najstarija kulenijada u Hrvatskoj polako ali sugurno vraća svoj stari sjaj.

Kako bi svim proizvođačima kulena pomogli u proizvodnji ove najprestižnije slavonske delicije,  uz ocjenjivanje kulena bila su organizirana i stručna predavanja.

Koliko je kulen ne samo cijenjena već i omiljena delicija Slavonaca ponajbolje se moglo vidjeti na javnoj degustaciji u samom središtu Požege koju već tradicionalno organizira Turistička zajednica grada Požege. Mnogi Požežani i njihovi gosti  uživali su u vrhunskim proizvodima koji su pristigli na ovogodišnje natjecanje.

Upravo tradicionalna proizvodnja kulena, koju svi ocjenjuju zahtjevnom, ima budućnost. A ova kvalitetna slavonska delicija, ima  sigurno mjesto na tržištu zapadne Europe i na stolovima najizbirljivijih  kupaca.